BLOG

Zelená voda v bazénu

13076 Views 0 Liked
Zařazeno v kategorii: Rady a tipy

Zbarvila se Vám voda do zelené, hnědé nebo nažloutlé barvy? Je dno bazénu a stěny kluzké a mazlavé?

Příčinou jsou řasy.

Ačkoli se o vodičku dobře staráte, může se to stát. Příčinou může být vysoké pH vody, vysoká teplota bazénové vody (především v letních měsících), dešťová voda v bazénu nebo různé pyly, které se nám do vodičky nafoukají.

Řešení: Nejprve změříme a upravíme pH na spodní hranici doporučeného rozmezí, tzn. 6,8 – 7 stupňů. Následně nadávkujeme přípravek GUAa POOL SHOCK a necháme jej minimálně 24 hodin působit při průběžně zapnuté filtraci. Druhý den nadávkujeme GUAa POOL FLOCK. Zkontrolujeme, zda je zapnutá filtrace. Mrtvé řasy se nám zachytí ve filtru, je tedy třeba filtr kontrolovat a průběžně proplachovat. Řasy, které spadnou na dno bazénu vysajeme vysavačem.

Jakmile bude bazén vyčištěn, nadávkujeme GUAa POOL OXI, aby nám vodičku projasnil a rozjiskřil.

PŘÍPRAVKY DÁVKUJEME PODLE INFORMACÍ NA ETIKETÁCH JEDNOTLIVÝCH VÝROBKŮ. NIKDY NEPŘEKRAČUJEME DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ!

SMARAGDOVĚ ZELENÁ VODA

Je voda v bazénu smaragdově zelená, ale nikde nic neklouže? Potom se ve vodě pouze vznášejí mrtvé řasy a filtr je nedokáže odfiltrovat.

Postupujeme tedy nadávkováním GUAa POOL FLOCK, podle doporučeného dávkování na etiketě. Necháme chvíli přípravek působit. Poté zapneme filtraci. Část zhutněných řas zpracuje filtrace, je tedy třeba ji průběžně propírat. Část spadne na dno bazénu a ty poté vysajeme bazénovým vysavačem.

PRŮZRAČNĚ ZELENÁ VODA

Pokud je voda v bazénu průzračně zelená, pak je tento stav způsoben pravděpodobně vysokou koncentrací mědi v bazénu. Tento problém je častý při využívání studniční vody k napouštění bazénu.

Nejlepší je po napuštění vody do bazénu postupovat podle návodu https://www.guaa.cz/blog/clanek/23-pouziti-studnicni-vody-v-bazenu.html.

Pokud se nám již problém projevil, zkontrolujeme pH vody a nadávkujeme GUAa POOL OXI, podle dávkování na etiketě. Následně nadávkujeme přípravek Metal Magic. Nepřetržitě filtrujeme 48 hodin. Poté přidáme stabilizátor tvrdosti. Po dalších 24 hodinách přidáme GUAa POOL FLOCK a nečistoty vyvločkujeme. Při všech dávkováních necháváme zapnutou filtraci a kontrolujeme a proplachujeme filtr.

Doporučené produkty