BLOG

Hygiena a dezinfekce po povodních

2433 Views 0 Liked
Zařazeno v kategorii: Rady a tipy, Návody

Osobní hygiena

Kromě pravidelného mytí rukou je vhodné provést také následnou dezinfekci. Pro následnou dezinfekci doporučujeme opláchnutí v 3 % roztoku prostředku GUAa HOME GUASAN (0,3 l / 10 l vody). Dezinfekční prostředek GUAa HOME GUASAN není v použitých koncentracích dráždivý a nevyvolává alergické reakce.

Potraviny

Zaplavené potraviny, které jsou hermeticky uzavřené (sklo, konzervy) lze konzumovat až po řádném omytí a dezinfekci vnějšího obalu. Pro dezinfekci doporučujeme použít postřik prostředkem GUAa HOME GUASAN SPRAY s dobou působení 30 minut nebo do zaschnutí.

Nádobí

Nádobí, příbory a vybavení kuchyně je třeba důkladně omýt a následně provést jejich dezinfekci pomocí 5% roztoku GUAa HOME GUASAN (0,5 l / 10 l vody), s dobou působení nejméně 30 minut nebo do zaschnutí. Ledničky, myčky, odpadové nádoby a jiné vybavení vystříkejte prostředkem GUAa HOME GUASAN SPRAY. Díky vysoké antimikrobní účinnosti odstraňuje pachy. Nádobí a vybavení, které přichází do přímého kontaktu s potravinami je nutné před jejich použitím znovu opláchnout v pitné vodě.

Nábytek a vybavení

Nábytek, podlahy, zdi a interiéry dopravních prostředků po omytí dezinfikujte pomocí 6% roztoku GUAa HOME GUASAN (0,6 l / 10 l vody), případně postřikem GUAa HOME GUASAN SPRAY. Pro zabezpečení hygienické čistoty doporučujeme povrchy po dezinfekci neomývat nebo nechat působit nejméně 30 minut nebo do zaschnutí.

Plísně

GUAa HOME GUASAN je díky svým protiplísňovým účinkům schopen v plné míře předcházet tvorbě plísní a eliminovat jejich ložiska, aniž by poškodil ošetřované materiály. Místa napadená plísní doporučujeme ošetřit 10% roztokem (1 l / 10 l vody) přípravku GUAa HOME GUASAN, menší plochy případně postřikem GUAa HOME GUASAN SPRAY. Doba působení je minimálně 1 hodina. Postřik opakujeme znovu. Poté je nutné „mrtvou“ plíseň mechanicky odstranit (prostředek nemá bělící účinky). Na rozdíl od jiných dezinfekčních přípravků GUAa HOME GUASAN usmrtí i spory plísní ve stěnách a v omítkách. Nedochází tak k jejich opětovné tvorbě.

Ideální je přimíchat GUAa PROFI GUASAN přímo do omítkové směsi (150 ml / 1 kg omítkové směsi) a následně do vodou ředitelné barvy. Společně s barvou se vytvoří na stěně ochranná vrstva, která nedovolí plísni další množení a případné spory plísní usmrtí.

Sanace studní

Po úplném vyčerpání vody ze studny a mechanickém očištění vnějších i vnitřních stěn studny, doporučujeme provést následnou dezinfekci stěn a dna 5% roztokem GUAa PROFI GUASAN (0,5 l / 10 l vody). Aplikace je možná i tlakovým zařízením. Doba působení je nejméně 60 minut.

Dezinfekce oděvů a prádla

Znečištěné prádlo a oděvy doporučujeme před vlastním praním namočit na 2 hodiny do 5% roztoku dezinfekce GUAa HOME GUASAN (0,5 l / 10 l vody). GUAa HOME GUASAN je šetrný vůči materiálům – prádlo nemění svoji barvu ani není jinak poškozeno. Následně doporučujeme přidat GUAa HOME GUASAN přímo k praní, což umožňuje zajistit prádlu hygienickou čistotu bez nutnosti praní při vysokých teplotách. Zároveň je takto preventivně ochráněna pračka před tvorbou biologického nánosu na vnitřních, nedostupných částech pračky. Teplota vody neovlivňuje účinky dezinfekčního prostředku GUAa HOME GUASAN.

Důležitá upozornění

  • Nemíchat společně s jinými dezinfekčními prostředky.
  • Dodržovat pokyny uvedené na obalu výrobku.

Doporučené produkty