BLOG

Čištění bazénu

3820 Views 0 Liked
Zařazeno v kategorii: Rady a tipy

Čištění vypuštěného bazénu

Pokud bazén na zimu celý vypouštíme, je třeba bazén před uklizením vyčistit a nechat řádně vyschnout, nechte si proto na úklid dostatek času.

Po vypuštění veškeré vody z bazénu je třeba stěny bazénu a okolní části vyčistit, a to dvěma způsoby:

  • Při běžném znečištění bazénu – zbytky řas, nafoukané nečistoty a podobně, využijeme přípravek GUAa POOL CLEANER. Tímto přípravkem bazén zbavíme nečistot a vydezinfikujeme. Nepoužíváme na čištění tvrdé kartáče a hrubou sílu, aby nedošlo k poškození folie bazénu. Po použití přípravku je třeba ošetřený povrch opláchnout! Po vyschnutí můžeme bazén uklidit.
  • Pokud máme problémy s tvrdou vodou a na fólii bazénu máme usazeny zbytky vodního kamene, případně rzi a dalších odolných usazenin, použijeme přípravek Compactal. Tento přípravek je taktéž potřeba po použití důkladně opláchnout. Dodržujte informace na obalu.

Při přípravě na sezónu je následně bazén po vytažení, odkrytí, potřeba znovu omýt přípravkem GUAa POOL CLEANER, aby se nám do vody nezanesly nečistoty, které se mohly během zimy na bazén zanést. Nezapomeňte však bazén opět po použití přípravku nejdříve omýt a až následně je možné bazén napustit.

Čištění odpuštěného bazénu

Pokud bazén pouze upustíte a zazimováváte, je třeba po odpuštění vody omýt dostupné části bazénu. K tomu je vhodný přípravek Compactal Gel. Tento přípravek je hustší a proto nám nebude ve velkém stékat do vody. Po vyčištění otřeme vlhkou houbou.

Před začátkem sezóny a dopouštěním vody postup zopakujeme.

Čištění vody v bazénu

O čištění bazénové vody naší bazénovou chemií pojednává náš článek Údržba bazénové vody bez chemie.

Doporučené produkty